Sketches

Tuesday, 26 May 2009

New York, Chinatown

The last of my sketches of New York: a view somewhere in Chinatown towards a watertower. I tried to retrace my steps, maybe this could be Pell street?
Een tekening in een straatje ergens in Chinatown, New York.
Time to draw something else than New York.

6 comments:

joseph's art and stuff said...

love the style and technique you used to capture this!

Rob Carey said...

I do too! This one is fantastic, Rene, as well as the other ones below. I like your different styles.

Roger Klaassen said...

Hele mooie tekeningen, René. Ik meen ergens gelezen te hebben dat je tekent met een LAMY-vulpen. Je combineert dat met aquarel: ik zie je lijnen niet uitlopen in de verf, is er watervaste inkt voor (LAMY)-vulpennen?

vfm4 said...

mooie manier van arceren heb je....

Rene Fijten said...

Roger, nee ik gebruik normale zwarte vulpeninkt, en die vloeit door (daar maak ik soms gebruik van, zie http://renefijten.blogspot.com/2008/12/berneau.html).
In dit geval wist ik hoe ik het bord wilde hebben e schilderde het vooraf.
Er schijnt watervaste inkt be bestaan "Noodler", en duur japans spul, maar ik durf mijn pen er niet aan te wagen. Als je ervaring hebt hoor ik het graag.
Bedankt voor je bezoek.

Roger Klaassen said...

Dag René,
ik heb watervaste inkt voor mijn Pentel Pocket Brush pen. Dat is een vulpen met een nylon kwastje als punt. Ze zijn er in verschillende soorten en kleuren. Maar ik teken ook veel met een 'normale' vulpen (ook een Lamy gehad maar die lekte vreselijk), maar die kan ik dan niet combineren met waterverf. Vandaar de vraag. Die Pentel spullen zijn eigenlijk helemaal niet duur, maar moeilijk te krijgen - ik heb hem bij een Engelse webwinkel gekocht.
Groeten,
Roger